In de 8- weekse bijeenkomsten gaan we letterlijk trainen. Namelijk het trainen van je brein, het trainen van je aandacht en het trainen van de kwaliteit van de aandacht. Ook het oefenen in waarnemen, niet-oordelen, accepteren. Het bewuster en beter om te gaan met stress, pijn en andere ongemakken.

We oefenen met het herkennen van vastzittende patronen. Daarnaast gaat deze training verder dan alleen maar slim omgaan met stress. Deze training leert ook om eerder stil te staan bij de zaken die er echt toe doen, waaronder trainen in dankbaarheid en acceptatie. Het zijn met dat wat is. We leren om bewust en open aanwezig zijn bij wat er nu gebeurt en gaan met emoties en het herkennen ervan aan de slag. Waar vooral de nadruk op ligt is het bewust-worden.

Iedere week is er een bijeenkomst van 2 tot 2,5 uur waarbij samen geoefend gaat worden. Ook is de coach er voor je als je tegen moeilijkheden aanloopt en zal ze in de eerste les uitleggen hoe je contact op kunt nemen.

De training kan zowel in groepsverband of individueel. Prijs in het kostenoverzicht.

Wat wordt er van je gevraagd?

  • Inzet! Je begint aan de training om te werken aan de moeilijkheden die je ervaart op het moment. Na iedere bijeenkomst zal je dan ook oefeningen/ huiswerk mee krijgen waar je per dag 45 min. tot een uur mee aan de slag gaat. Net als het leren spelen van een instrument kost het tijd en doorzettingsvermogen. Op een gegeven moment zal je merken dat je gemoedstoestand verandert, dat je behoefte om iets meteen te gaan doen als je je onrustig voelt vermindert en dat je meer rust en stabiliteit gaat ervaren. Het vereist dus een commitment aan jezelf om te willen oefenen om daarmee een duurzame verandering tot stand te brengen en te houden.

Ik wens je dat van harte toe en wil je graag hierin begeleiden!

Yvonne Ouderkerk