In de 8- weekse bijeenkomsten gaan we letterlijk trainen. Namelijk het trainen van je brein, het trainen van je aandacht en het trainen van de kwaliteit van de aandacht. Ook het oefenen in waarnemen, niet-oordelen en accepteren. Bewuster te leren leven en beter om te gaan met stress, pijn en andere ongemakken.

We oefenen met het herkennen van vastzittende patronen.

Daarnaast gaat deze training verder dan alleen maar slim omgaan met stress!

Deze training leert ook om eerder stil te staan bij de zaken die er echt toe doen, waaronder trainen in dankbaarheid en compassie. Het zijn met dat wat er is, zonder oordeel. We leren om bewust en open aanwezig te zijn bij wat er nu gebeurt en gaan met emoties en het herkennen ervan aan de slag. Waar vooral de nadruk op ligt is het bewust-worden en bewust-zijn.

In de groepstraining is er iedere week een bijeenkomst van 2 uur waarbij samen geoefend gaat worden. Ook ben ik er voor je als je tijdens de training tegen moeilijkheden aanloopt en zal ik in de eerste les uitleggen hoe je contact op kunt nemen.

Heb je al eens een MBSR gevolgd kan je bij mij terecht voor de vervolgtraining MBCL, de Mindfulness Based Compassionate Living. Bij deze training draait het voornamelijk over Compassie en Mildheid.

Vanaf 2025 bied ik ook Mindful communiceren aan.

En wil je echt met alle facetten van de mens aan de slag, dus zowel lichamelijk als geestelijk integreer ik als leefstijlcoach leefstijl, voedings -en bewegingsadviezen.

Alle trainingen kunnen zowel in groepsverband of individueel. Prijzen in het kostenoverzicht.

Wat wordt er van je gevraagd?

  • Inzet! Je begint aan de training om te werken aan de moeilijkheden die je ervaart op het moment. Na iedere bijeenkomst zal je dan ook oefeningen/ huiswerk mee krijgen waar je per dag 45 min. tot een uur mee aan de slag gaat.
  • Net als het leren spelen van een instrument kost het tijd en doorzettingsvermogen.
  • Het vereist een commitment aan jezelf om te willen oefenen om daarmee een duurzame verandering tot stand te brengen en te houden.

Startdata;

  • Dinsdag 3 september 2024 van 19.00 uur tot 21.00 uur,
  • Dinsdag 4 november 2024 van 19.00 uur tot 21.00 uur,
  • Woensdagochtend 4 september van 9.30 uur tot 11.30 uur,
  • Woensdagochtend 5 november van 9.30 uur tot 11.30 uur
  • individueel ieder moment op afspraak.