observe-yourself-mindfulness-yvonne-ouderkerk-almeloMijn naam is Yvonne en ik ben ruim 20 jaar werkzaam geweest als docente in het voortgezet onderwijs. Ik heb dat met heel veel plezier en tomeloze inzet kunnen doen, tot ik op een gegeven moment overspannen raakte.

En toen… zat ik thuis met mijn oude patronen van er altijd voor een ander willen zijn, zowel privé als op het werk. Een hoog verantwoordelijkheidsgevoel hebben, perfectionisme, geen nee kunnen zeggen en vooral geen tijd om ziek te zijn…en ja hoor, een jaar later een fikse burn out, tsja.. 

Net als de meeste mensen ging ik naar de huisarts, voor spanningsklachten naar de fysiotherapeut en kreeg psychische hulp. Dat hielp… voor een tijdje… Echter iedere keer als ik mijn werk en sociale leven weer oppakte, had ik ook weer een terugval.  Ik begreep het gewoon niet en kon het ook niet accepteren waarom ik mijn oude leventje niet meer op kon pakken, dat wat ik kende.

Uiteindelijk heeft het meer dan 2 jaar geduurd met verschillende soorten therapieën, zowel regulier als alternatief en in de tussentijd was ik al eens getipt over Mindfulness. Maar als “nuchtere” Twentenaar had ik mijn oordeel snel klaar en vond het, zoals wij dat noemen, zweverig en ben de training begonnen met de gedachte; niet geschoten is altijd mis. 

Maar wauw! Al na een aantal weken maakte ik kennis met rust in mijn hoofd. Mijn concentratievermogen verbeterde, de mist trok op en ik zag voor het eerst sinds lange tijd de dingen weer helder. Én ik kon eindelijk weer doorslapen. Wat een verademing! Ook leerde ik mijn lichamelijke en daarmee ook mijn geestelijke grenzen goed kennen, waar mijn valkuilen zaten en mijn oude vastgeroeste patronen. Patronen die dus voor de terugvallen zorgden!

Eindelijk begreep ik het.

Hoezo zweverig als je juist weer leert met beide voeten op de grond te staan…?

Hier wilde ik meer van weten en ben me gaan verdiepen in wetenschappelijke onderzoeken en mijn enthousiasme groeide met de dag!

Ongelooflijk dat het zo’n uitwerking heeft op een mensenlichaam en brein. Dit gun ik iedereen en ben daarom gestopt met het onderwijs en ben de opleiding tot Mindfulness-trainer/specialist gaan doen aan het CVM (Centrum voor Mindfulness)

Nu een groot aantal jaren later en veel  ervaringen en studies rijker is het geven van de inmiddels verschillende trainingen nog steeds het mooiste om te doen. Mijn enthousiasme wordt alleen maar groter! 

Wil jij het ook ervaren? Meld je dan aan voor een groepstraining start september 2024 of kies voor een individueel traject op jou persoonlijk gericht.

Tot ziens!