Mijn naam is Yvonne Ouderkerk en ik ben ruim 20 jaar werkzaam geweest als docente Duits in het voortgezet onderwijs Havo/VWO/Gymnasium. Ik heb dat met heel veel plezier en tomeloze inzet kunnen doen, tot ik eind 2014 een burn-out kreeg.

Ik heb een beste zoektocht gehad om er weer bovenop te komen. Ik knapte weliswaar op, maar als ik dan mijn werk en sociale leven oppakte, had ik ook weer een terugval. Ik begreep het gewoon niet en kon het ook niet accepteren waarom ik mijn oude leventje niet meer op kon pakken.

Dat heeft in totaal meer dan 2 jaar geduurd en in de tussentijd had ik al eens gelezen over Mindfulness. Ik ben me daar uiteindelijk meer in gaan verdiepen en was verbaasd over wat het met je zou kunnen doen. Hier zat alles in, maar ik was ook huiverig dat het zweverig zou zijn, waar ik niet zo veel zin in had als “nuchtere” Twentenaar.

Al tijdens en na de 8-weekse Mindfulness-training merkte ik dat ik weer overzicht kreeg. Meer concentratie en niet meer van die watten in mijn hoofd. Én ik kon eindelijk sinds een hele lange tijd weer doorslapen. Ook heb ik mijn lichamelijke en daarmee ook mijn geestelijke grenzen goed leren kennen. Ik heb geleerd waar mijn valkuilen zaten en mijn oude vastgeroeste patronen. Patronen die dus voor de terugvallen zorgden!

….. Eindelijk begreep ik het.

Hoezo zweverig als je juist weer leert met beide voeten op de grond te staan?

Maar ik ben vooral blij dat ik weer de vreugde en rust in mijn leven heb teruggevonden.

Hierdoor ben ik zo geïnspireerd geraakt dat ik het ook zelf wilde gaan uitdragen. Ik ben gestopt met het onderwijs en ben de post HBO opleiding tot trainer gaan doen aan een gerenommeerd instituut te Amsterdam, het CVM (Centrum voor Mindfulness).

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN als trainer categorie 1, voorwaarde voor vergoeding en heb sinds februari 2018 mijn eigen praktijk voor individuele trainingen. Deze wordt per 2023 uitgebreid voor groepstrainingen.

Ook ben ik sinds 2019 Integraal leefstijl- en vitaliteitscoach, aangesloten bij de beroepsvereniging BLCN en zal bij behoefte in de individuele Mindfulnesstraining ook leefstijl, voeding en bewegingsadviezen kunnen integreren.